Potřebujete poradit na dálku? 

Volejte +420 777 255 046 

mail@fashion-intimate.cz


Typy podprsenek

Vybíráte si podprsenku, ale nevyznáte se ve všech těch pojmech? Máme tady pro vás rychlý slovníček, takže Vám již nic nebrání v tom, abyste si vybrala podprsenku přesně takovou, jakou si ji představujete.

 

Balkonová nevyztužená /kosticová/

- je podprsenka obvykle ve velikostech od 60D až po 115F. Většinou je vyrobená ze zdvojených materiálů – vnější ozdobný, krajkový, se švy a vnitřní z jemného tylu nebo bavlny. Kostice je pevná, obepíná prs a nedovolí jeho „rozlévání“ mimo košíček. Šířka nastavitelných ramínek roste spolu s velikostí košíčku a obvodu. Ramínka jsou nastavitelná a zapínání ve třech polohách po dvou až třech háčcích.

 


 

Zvedačka (push up)

– jak už název určuje, jedná se o podprsenku, která je obvykle vyztužená /není to podmínka/, má nízký střed a svým tvarem prsa nadzvedává a přibližuje k sobě. Je oblíbená hlavně u mladých žen a máme ji v provedení hladkém i v krajce, dokonce  i v kombinaci obou. Velikosti jsou od 65D až po 85H.


 

Mouldovaná

- název je z angličtiny /moulded bra/ a znamená, že košíček je bezešvý a svrchní materiál je buď hladký nebo krajkový. Vnitřek košíčků bývá měkký a příjemný na omak. Prsa jsou v něm zakulacená, podepřená kosticí.

 


 

Korzetová

– tato podprsenka je svou konstrukcí a tvarem určená pro nošení bez ramínek. To znamená, že je většinou hladká s kosticí a s možností ramínka odepnout úplně anebo je různě křížit anebo zapnout za krkem. U nás je máme od velikosti 65D přes 70B až po 85H. Záleží, jakou značku si vyberete.


 

Push up /double push up/

-  jsou podprsenky s malými košíčky, které svým nositelkám nadzvedávají a přibližují prsa tak, že vypadají větší, plnější. Většinou se vyrábějí v košíčcích B a C, někdy i D. Nejlépe tento druh podprsenek zastupuje italská patentovaná podprsenka Miracle /zázrak/, která opravdu z vašich malých prsou vytvoří zázrak – zvětší je o jedno a půl čísla. Prodává se ve velikostech 70B – 85B. Máme ale i double push up /dvojí zvětšení/ s košíčky B i C. 


 

Balkonová vyztužená

 těch máme nejvíc. Jsou mezi nimi i mouldované ale i ty se švy. Vytváří pěkný dekolt, ale jsou víc uzavřené než zvedačky. Některé mají rovný střih a říkáme jim bardotky. Máme je ve velikostech 60F – 85H.

 

 

Sportovní

-  tuto kategorii zastupuje nejlepší sportovka na světovém trhu Panache Sports Bra. Je vyrobená ze směsi materiálů, které odvádějí vlhkost při sportu, ale hlavní důvod, proč je nejlepší, je to, že při nošení prsa netlačí k hrudi, nýbrž je opouzdří a nedovolí jim se hýbat i při výskocích nebo běhu.


 

Bez kostic

 Luna má nový produkt – podprsenku bez kostic. Místo kostice má jen tenký silikonový proužek, který lehce podpírá košíčky. Podprsenka je sendvičová, tzn., že se skládá ze tří vrstev což umožňuje prodyšnost, lehkost a měkkost. I sportovní podprsenka má variantu bez kostic. Najdete ji pod kódem 7341.

 

 

Podprsenky s velkým obvodem

 tyto podprsenky jsou svým vzhledem přizpůsobené tomu, že je budou nosit tělnatější ženy – mají širší ramínka podšitá sametem, zapínání je širší a košíčky jsou podepřené kosticí. Jejich velikosti jsou podle typu až do velikosti HH. Obvody jsou od 85 až do 115 cm.


 

3D sendvičová

 tato podprsenka je celkem novinka. Nejdříve s ní přišla firma Simone Perelle. Luna ji má už také a je mezi ženami, které hledají pohodlí, nejoblíbenější. Máme ji ve čtyřech barvách – bílou, šampaň, mocha a černou, od 75C, 70D až po 85F. Tato podprsenka je pohodlná, lehká, netvoří žmolky, je prodyšná a přirozeně prsa zakulacuje bez přidání objemu. S většími košíčky tento styl zastupuje i značka Panache.


 

Kojící

– speciálně upravené tak, aby kojení bylo co nejpohodlnější. Nahoře, tam, kde začíná ramínko je jednoduchý klip, který se odklopí a maminka tak může nakrmit své mimino. Jsou z bavlny, bez kostic stejně tak jako těhotenské.


 

Těhotenské

– které jsou ze stejného materiálu, jen ten klip na nich chybí.

 


 

Longline

– jsou podprsenky, které na sobě mají víc látky než je obvyklé. Na druhou stranu ale upevní okolí prsou a zad takže jsou vlastně takový malý krátký korzet. Zapínání vzadu je na pět háčků ve třech řadách.


Shirley of Hollywood

LUNA

PANACHE

EMILIO CAVALLINI

LEGA

TRASPARENZE

VERO by Aslanis

CETTE

FOLLIA INTIMO

LINEASPRINT

FASHION
INTIMATE

PROČ NAKUPOVAT PRÁVĚ ZDE?